Welke supplementen gebruikt Daan in aanvulling op de basis, gezond eten? Hij krijgt die vraag vaak en geeft er hier concreet antwoord op.

Steeds duidelijker wordt, mede door bijvoorbeeld het onderzoek van de Amerikaanse wetenschappers Bruce Ames en Rhonda Patrick, dat je veel van wat goed is nodig hebt om op de lange termijn gezond te blijven. Ames en Patrick bevestigen hiermee het werk van de in Weet wat je eet aangehaalde wetenschapper Weston Price.

Om je lichaam te geven wat het nodig heeft zodat je niet alleen hier en nu overleeft, maar ook op de lange duur gezond en fit kunt zijn is het verstandig om gezond te eten en te bewegen en om supplementen te nemen die goed bij je passen. Daan slikt dagelijks een aantal basissupplementen. Dat betekent niet dat jij exact hetzelfde moet slikken, maar je kunt er wel inspiratie uit opdoen.

Supplementen bestellen
Daan bestelt zijn supplementen voornamelijk bij iHerb in de VS en met kortingscode WIT020 krijgen jij en hij korting bij jouw eerste bestelling. Update december 2019: iHerb biedt nu aan, in ieder geval in de app, om te kiezen voor een optie waarbij je geen vervoerkosten betaalt, maar alvast de invoerrechten voldoet. Resultaat is dat een pakket er twee weken over kan doen om je te bereiken, maar dat je niet aan de deur hoeft bij te betalen. Voorbeeld: 60 euro supplementen, tien dollar invoerkosten, geen vervoerskosten, geen stress.

Boek een VIP-dag
Tijdens een VIP-dag ontdek je welke supplementen en welke voeding geschikt zijn voor de gezonde versie van jou en de vrienden die je meeneemt naar de dag. Wat Daan weet over gezondheid gaat veel verder dan voeding en wat hij beschrijft in zijn boek. Hij vertelt het je, toegesneden op jouw specifieke behoeftes, tijdens de VIP-dag.


De supplementen die Daan de Wit dagelijks gebruikt.

* Vitamine C, 10 capsules verspreid over de dag.
* Vitamine D3, 1 capsule.
* Vitamine E, 1 capsule.
* Vitamine B, 1 capsule.
* Vitamine K2, 1 capsule, via Amazon. Scroll ook even door naar: ‘Special offers and product promotions’.
* Kabeljauwleverolie, koudgeperst, van Dropi. Voor omega 3 en vitamines A en D in natuurlijke verhouding. Goedkoper, maar is niet koudgeperst, van Power Health.
* Magnesium, zo’n 10 sprays in een glas water.
* Zink, 1 tablet om de dag.
* Astaxanthine, 1 capsule.
* Q10, 1 capsule
* Collageen, 1 schep samen met 1 capsule vitamine C.
* Ook goed voor collageenaanmaak is een mix van 1 tablet lysine, met twee capsules proline. Dit doe ik tweemaal daags voor gezonde hart en vaten. Bij virusinfecties verhoog ik de dosering lysine.
* Paddenstoelenpoeder, reishi, dagelijks een flinke theelepel. 10% korting met kortingscode WWJE10. Ook goed: paddenstoelenblend.
* N-A-C, helpt bij de aanmaak van glutathione.
* Spirulina, 1 of 2 gram voorafgaand aan het slapengaan.
* Selenium, belangrijk volgens onderzoeker Bruce Ames.
* Keltisch zeezout uit het Franse Guérande. Als je het gebruikt bij het bereiden van je eten, krijg je de waardevolle mineralen vanzelf mee.
* Citrulline Malate, voor meer NO/nitric oxide/stikstofoxide/stikstofmonoxide.
* Maca
* Ginsengpoeder

Op de wenslijst
* Kurkuma