De supplementen die Daan de Wit dagelijks gebruikt

Welke supplementen gebruikt Daan in aanvulling op de basis, gezond eten? Hij krijgt die vraag vaak en geeft er hier concreet antwoord op.

Steeds duidelijker wordt, mede door bijvoorbeeld het onderzoek van de Amerikaanse wetenschappers Bruce Ames en Rhonda Patrick, dat je veel van wat goed is nodig hebt om op de lange termijn gezond te blijven. Ames en Patrick bevestigen hiermee het werk van de in Weet wat je eet aangehaalde wetenschapper Weston Price en het deel van De cholesterolmythe dat uitgebreid in gaat op enkele waardevolle supplementen.

Om je lichaam te geven wat het nodig heeft zodat je niet alleen hier en nu overleeft, maar ook op de lange duur gezond en fit kunt zijn is het verstandig om gezond te eten en te bewegen en om supplementen te nemen die goed bij je passen. In aanvulling op zijn voeding, mede samengesteld met dit bijzonder voedzame vleespakket, slikt Daan dagelijks een aantal basissupplementen. Dat betekent niet dat jij voor exact dezelfde voor dezelfde suppletie moet kiezen, maar je kunt er wel inspiratie uit opdoen.

Supplementen bestellen
Daan bestelt zijn supplementen voornamelijk bij iHerb in de VS en met kortingscode WIT020 krijgen jij en hij korting bij jouw eerste bestelling. Update december 2023: iHerb heeft het in de meeste gevallen zo geregeld dat invoerrechten worden meegenomen in het afrekenproces. Dat scheelt financiële verrassingen bij het ontvangen van het pakketje.

Jaarprogramma Daan
Veel over gezond leven en het gebruik van supplementen lees je in Daans boeken, maar nu is er ook zijn e-mail jaarprogramma. Iedere week, 60 weken lang, ontvang je een mail met tips die bijdragen aan een gezonde leefstijl, inclusief tips over welke supplementen wat voor je doen.

Boek een VIP-dag
Tijdens een VIP-dag ontdek je welke supplementen en welke voeding geschikt zijn voor de gezonde versie van jou en de vrienden die je meeneemt naar de dag. Wat Daan weet over gezondheid gaat veel verder dan voeding en wat hij beschrijft in zijn boek. Hij vertelt het je, toegesneden op jouw specifieke behoeftes, tijdens de VIP-dag.

Op het goede spoor
Past een persoonlijke benadering goed bij jou? Daan de Wit zet je één op één op het goede spoor.


De supplementen die Daan de Wit dagelijks gebruikt, staan hier opgesomd. Minstens zo belangrijk voor zijn gezondheid is de rood-lichttherapie die hem dagelijks beschijnt. Lees de blogs van Daan over dit belangrijke onderwerp.

* Vitamine C, 5 tot eventueel 10 capsules verspreid over de dag.
* Vitamine D3, 3 capsules. Alles over superduo D3 en K2 in Daans gratis e-boek De supervitamines.
* Vitamine E, 1 capsule.
* Vitamine B, 1 capsule (of Basic B Complex van Thorne).
* Vitamine K2, 1 capsule, via Amazon. Scroll ook even door naar: ‘Special offers and product promotions’. Of bestel via de website van Nutrizing. Lees ook Daans gratis e-boek over vitamines K2 en D3: De supervitamines.
* Kabeljauwleverolie, koudgeperst, van Dropi. Voor omega 3 en vitamines A en D in natuurlijke verhouding. Goedkoper en naar eigen zeggen ook koudgeperst, de levertraan van Holland & Barrett.
* Methylene blue, waarom is het belangrijk, waar is het te krijgen? Lees Daan’s blog.
* Magnesium, zo’n 10 sprays in je mond met een slok water.
* Zink, 1 tablet om de dag of een half tablet dagelijks, liefst onder de tong.
* Astaxanthine, 1 capsule.
* Q10, ubiquinone 1 capsule en 1 capsule Q10 ubiquinol.
* Trans-resveratrol, 1 capsule. Er is enige controverse met betrekking tot sirtuin-1 en onderzoek van dr. David Sinclair en tot er uitsluitsel is, schrap ik dit supplement.
* Citrulline Malate, 4 gram, voor NO/nitric oxide/stikstofoxide/stikstofmonoxide. Er is ook citrulline zonder malaat. Ben ik mee gestopt. De details voeren te ver voor hier, maar dit middel werkt niet voor, maar tegen je.
* Hyaluronzuur, 1 capsule.
* Collageenpeptides, 10 tot 60 gram, samen met 1 capsule vitamine C.
* Ook goed voor collageenaanmaak, in plaats van de collageenpeptides, is een mix van 1 tablet lysine, een capsule proline en tien tot vijftien gram glycine. Ondermeer voor een gezond hart- en vaatstelsel. Bij virusinfecties verhoog ik de dosering lysine.
* NAC, 7 tabletten. Helpt bij de aanmaak van glutathione. Wat ook prima kan is poeder kopen en dat met glycine mengen tot wat glynac wordt genoemd. Bij mij valt zeven gram NAC-poeder niet goed, lijkt tijdelijk energie weg te trekken. Kijk hoe het is bij jou. Bij mij werkt twee, drie gram poeder wel goed.
– Lysine, proline, glycine en NAC zijn aminozuren. Sommigen vinden deze combinatie vooral vanwege de NAC niet erg smaakvol. Heeft ook de wetenschap ontdekt, waarna is bedacht om eea op te lossen in cranberrysap. Zeker als die niet te koud is, kun je die snel wegdrinken. Vanwege het zuur ook even de mond naspoelen met water. Glycine kan ook voorafgaand aan de slaap worden ingenomen, om die te bevorderen.
* Selenium, belangrijk volgens onderzoeker Bruce Ames. Dagelijks een capsule. Er is ook SelenoExcell, de mogelijk de superieure vorm van selenium.
* MSM, dagelijks een tablet.
* Silica, dagelijks een tablet.
* Quercetine, dagelijks 1 capsule, samen met zink.
* Creatine, dagelijks 5 gram.
* Paddenstoelenpoeder, reishi, dagelijks een flinke theelepel. Ook goed: paddenstoelenblend, eventueel via SevenHills.
* Melatonine, krachtig antioxidant, verdiept de slaap zonder verslavend te zijn. Zo’n 10 mg – mespuntje – voorafgaand aan het slapengaan.
* Nattokinase, 1 capsule. Kun je ook als kuur doen, dus één potje en dan langere tijd niet gebruiken. Nattokinase is deel van het covid-protocol van dr. Peter McCullough.
* Mineralen, zo nu en dan een theelepeltje in de mond, water erbij. Ook mineralen in Keltisch zeezout uit het Franse Guérande, waar je heel prima mee kunt koken. Droog en vijzel de grote korrels voor gebruik op je eitje.
* Spirulina, 1 of 2 gram voorafgaand aan het slapengaan.
* Maca
* Ginsengpoeder
* Xylitol, goed voor het gebit. Kun je je mond mee spoelen. Ziet eruit en smaakt als suiker.
* Aan het uitproberen: taurine en biotine.

Soms is een product tijdelijk uitverkocht. Kies dan iets met dezelfde ingrediënten en hoeveelheid per capsule.