Welke supplementen gebruikt Daan in aanvulling op de basis, gezond eten? Hij krijgt die vraag vaak en geeft er hier concreet antwoord op.

Steeds duidelijker wordt, mede door bijvoorbeeld het onderzoek van de Amerikaanse wetenschappers Bruce Ames en Rhonda Patrick, dat je veel van wat goed is nodig hebt om op de lange termijn gezond te blijven. Ames en Patrick bevestigen hiermee het werk van de in Weet wat je eet aangehaalde wetenschapper Weston Price.

Om je lichaam te geven wat het nodig heeft zodat je niet alleen hier en nu overleeft, maar ook op de lange duur gezond en fit kunt zijn is het verstandig om gezond te eten en te bewegen en om supplementen te nemen die goed bij je passen. Daan slikt dagelijks een aantal basissupplementen. Dat betekent niet dat jij exact hetzelfde moet slikken, maar je kunt er wel inspiratie uit opdoen.

Daan bestelt zijn supplementen voornamelijk bij iHerb in de VS en met kortingscode WIT020 krijgen jij en hij korting bij jouw eerste bestelling. Probeer douanekosten te voorkomen door voor niet meer dan 65 per keer te bestellen bij transport met DHL en dan nog, vooral bij de grotere pakketten, kan de douane ingrijpen en invoerrechten en BTW berekenen, soms ruim 20 euro per pakket.

Boek een VIP-dag
Tijdens een VIP-dag ontdek je welke supplementen en welke voeding geschikt zijn voor de gezonde versie van jou en de vrienden die je meeneemt naar de dag. Wat Daan weet over gezondheid gaat veel verder dan voeding en wat hij beschrijft in zijn boek. Hij vertelt het je, toegesneden op jouw specifieke behoeftes, tijdens de VIP-dag.


De supplementen die Daan de Wit dagelijks gebruikt.

* Vitamine C, 5 capsules verspreid over de dag.
* Vitamine D3, 1 capsule.
* Vitamine E, 1 capsule.
* Vitamine K2, 1 capsule, via Amazon.
* Visolie, 1 eetlepel. De olie gebruik ik via een abonnement van Zinzino, waarbij flessen worden opgestuurd. Een fles voor anderhalve maand kost 54 euro, inclusief verzendkosten. Goedkoper wordt het als je via deze link kiest voor een abonnement (na 8 maanden gratis opzegbaar), dan betaal je geen 54, maar 32,50 per fles. Het abonnement is inclusief twee bloedtests, zodat je vooraf en later precies weet wat je waardes zijn. Via de Zinzino-app kun je binnen een jaar je toekomstige verzendkosten vergoed krijgen. Het eerste deel van het abonnement is de ‘start kit’. Stuur me gerust een email als je vragen hebt.
* Magnesium, zo’n 10 sprays in een glas water.
* B-compex, 1 capsule.
* Zink, 1 tablet om de dag.
* Astaxanthine, 1 capsule.
* Q10, 1 capsule
* Collageen, 1 schep anderhalf uur voorafgaand aan ontbijt, plus 1 capsule vitamine C.
* Paddenstoelenpoeder, reishi, dagelijks een flinke theelepel. 10% korting met kortingscode WWJE10. Ook goed: paddenstoelenblend.
* Glutathione – over de opneembaarheid
* Spirulina, 1 of 2 gram voorafgaand aan het slapengaan.
* Keltisch zeezout uit het Franse Guérande. Als je het gebruikt bij het bereiden van je eten, krijg je de waardevolle mineralen vanzelf mee.

Op de wenslijst
* Maca
* Kurkuma